Prikupljanjem podataka do veće bezbednosti na putevima

Izvor: RTS, 17.Okt.2018, 13:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prikupljanjem podataka do veće bezbednosti na putevima

Cilj nadležnih u saobraćaju je da do 2020. na putevima u Srbiji ne strada više od jedne osobe dnevno. Tome će doprineti prikupljanje podataka o nesrećama i njihova analiza, a naša evidencija postaje deo evropske statistike.
Na međunarodnom forumu u Beogradu o statistici saobraćajnih nesreća govorili su predstavnici zemalja – članica međunarodne grupe za bezbednost saobraćaja.

Direktorka >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Agencije za bezbednost saobraćaja Jasmina Milošević objašnjava da se na osnovu pravilnog vođenja podataka stvara jasna slika o bezbednosti saobraćaja u državi, regionu i predelima koji nam mogu biti kritičniji.
"Sa druge strane, nama daje mogućnost kako da planiramo kampanje i koncipiramo rad sa svim učesnicima u saobraćaju jer ovo ima za cilj da smanjimo broj stradalih na putevima", ističe Jasmina Milošević.
Fred Vegman, predsedavajući IRTAD grupe, naveo je šta Srbija još treba da promeni.
"Vidim da ste promenili ograničenje brzine sa 60 na 50 kilometara na sat i možda bi bilo dobro da se smanji na 30. Moramo se boriti protiv vožnje pod dejstvom alkohola i droga. Nošenje pojaseva mora da se poveća na 100 odsto. Jako je bitan kvalitet puteva i vozila na putevima. Bitan je i zdravstveni sistem da povređeni budu na odgovoran način transportovani. To je ono na čemu moramo da radimo", rekao je Vegman.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Srbija uskoro u međunarodnoj bazi podataka o saobraćajnim nesrećama

Izvor: Blic, 17.Okt.2018

Najnovija dostignuća iz oblasti razvoja baza podataka značajnih za bezbednost saobraćaja, najnovije inicijative u toj oblasti, istraživanja i realizovani projekti predstavljeni su na 27. zasedanju Međunarodne grupe za podatke i analize bezbednosti saobraćaja (IRTAD), koje je održano u Beogradu...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.