Izvor: Blic, 31.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prijemni za umetnička zanimanja 2. i 4. juna

Prijemni ispit za učenike koji se upisuju u umetničke škole (muzičke, baletske i umetničke škole likovne oblasti), odnosno za obrazovni profil u oblasti umetnosti biće održan od 2. do 4. juna, a konačni rezulatati biće poznati 8. juna.

Sledeće školske godine u muzičkim i baletskim školama u Srbiji biće mesta za 1.170, a u umetničkim školama za 609 učenika.

Prijemni ispit polaže se u odgovarajućoj srednjoj školi gde se proveravaju znanja stečena u prethodnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << obrazovanju, ali i posebne sposobnosti kandidata, odnosno njihov talenat. Zato se u ove škole upisuju učenici sa posebno izraženim talentom za muziku, slikarstvo, balet...

U Muzičkoj školi „Mokranjac" u Beogradu ima mesta za 90 učenika, a do sada se prijavilo 60. U školu „Vojislav Vučković" prijavilo se 25, a predviđeno je da se upiše 40 đaka. U Muzičkoj školi „Stanković" koja ove godine planira da upiše 83 učenika, prijavilo se 87 đaka. Za 55 mesta u Muzičkoj školi „Josip Slavenski" boriće se 78 đaka.

Dizajnerska škola u Beogradu, na četiri odseka - ambalaže, enterijera i industrijskih proizvoda, grafike i tekstila ima mesta za 100 učenika. U „Tehno-art" školi za mašinstvo i umetničke zanate u Beogradu ima mesta za 63 đaka. U ovoj školi izučavaju se stari umetnički zanati kao što su kaligraf, graver i juvelir umetničkih predmeta...

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.