Prijavite se za veliki Blockchain hakaton u Beogradu

Izvor: NovaEnergija.net, 12.Avg.2017, 08:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prijavite se za veliki Blockchain hakaton u Beogradu

Krajem avgusta u beogradskom Startit Centru organizovaće se prvi hakaton u Srbiji sa blockchainom kao glavom temom. Počev od petka 25. avgusta pa do nedelje 27. avgusta, učesnici će se takmičiti praveći proof-of-concept proizvode bazirane na blockchainu u roku od 48 sati.
Blockchain je tehnologija koja je sve popularnija pre svega zbog toga što su na njoj bazirane kripto valute poput bitkoina ili etereuma, ali i zbog svojstava koji ovu distribuiranu bazu podataka čine pogodnom za razne >> Pročitaj celu vest na sajtu NovaEnergija.net << primere (logistička evidencija, digitalni identitet/bezbednost, pohranjivanje podataka, pametni ugovori itd…).
Cilj hakatona je da se proširi vest o postojanju ove tehnologije i njenih prednosti, da se nauči nešto novo, realizuju kul ideje i mnoštvo zabave. Hakaton će trajati 48h, a zahvaljujući donacijama trenutni nagradni fond iznosi oko 13.000$.
Kome je namenjen ovaj hakaton?
Od učesnika će se očekivati (i bodovati) sledeće:
• osmišljavanje proizvoda koji je koristan
• koji koristi blockchain na smislen i inovativan način
• prezentacija grubog, funkcionalnog proof-of-concept prototipa
Zbog ovog poslednjeg zahteva preporučuje se da timovi u svom sastavu imaju programere koji mogu brzo da razviju funkcionalne prototipe. Poznavanje i iskustvo sa blockchainom se preporučuje, ali nije obavezno — za one koji nemaju iskustvo sa razvojem blockchain rešenja kreiraće se niz sadržaja na tu temu do samog događaja kako bi svi dobili adekvatnu pomoć da se što bolje pripreme.
U žiriju koji će odlučivati o najboljim rešenjima će učestvovati istaknuti kreatori proizvoda i/li blockchain entuzijasti: Aleks Migitko, Mališa Pušonja, Stefan Pajković i Igor Bogićević.
Ako nemate ljude sa kojima biste učestvovali, iskoristite konferenciju Start Blockchain, koja će pored korisnih predavanja imati i deo posvećen upoznavanju i povezivanju baš povodom ovog hakatona.
Kako možete da se uključite?
Ukoliko ne želite da se prijavite na učešće u samom hakatonu, ali želite da se nekako uključite u njega, možete se akciji priključiti na više načina. Pored redovnih učesnika i takmičara, potrebni su i mentori sa iskustvom razvoja na blockchainu i mentori iz oblasti dizajna proizvoda, ali i volonteri za samu realizaciju.
Ako ste iz firme koja želi da se promoviše pred domaćom dev zajednicom možete sponzorisati hranu i/li piće, te uplatiti novčana sredstva za nagradni fond. U oba slučaja ćete biti pošteno i proporcijalno ispromovisani, i sva nagradna sredstva će ići direktno pobednicima takmičenja.
Prijave za prvi blockchain hakaton u Srbiji su otvorene do srede 16. avgusta 2017. godine. Učesnici se prijavljuju kao tim 2-4 učesnika. Broj timova je ograničen na 10 pri čemu su kriterijumi iskustvo u dizajnu i razvoju proizvoda i, u manjoj meri, iskustvo sa izradom rešenja baziranih na blockchainu. Izabrani timovi će biti obavešteni do petka, 18. avgusta. Svoju ekipu možete prijaviti klikom na link koji se nalazi OVDE.
Hakaton organizuje Startit uz podršku organizacija Blockemon, DaFED, Data Science Serbia, HeapSpace, JS Belgrade i PHP Srbija.

Nastavak na NovaEnergija.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NovaEnergija.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NovaEnergija.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.