Izvor: B92, 18.Maj.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prijave zbog neizvršavanja obaveza

Beograd -- Protiv 152 funkcionera biće pokrenut postupak jer nisu dostavili izveštaje o imovini Odboru za rešavanje o sukobu interesa.

Članovi Odbora saopštili su da su najažurniji u podnošenju imovinske karte bili najviši funkcioneri države, dok je procentualno najmanje izveštaja dostavljeno sa lokalnog nivoa.

Predsednik Odbora Milovan Dedijer navodi da je utvrđeno da na republičkom i pokrajinskom nivou ima 792 funkcionera od čega je 641 podneo izveštaj. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Imovinsku kartu podneli su predsednik Srbije i svi članovi njegovog kabineta, kao i svi ministri Vlade Srbije.

Ipak od ukupno 273 vladinih funkcionera imovinsku kartu podnelo je njih 243, a od 250 poslanika u Skupštini Srbije izveštaje je podnelo 220 poslanika: "Doneli smo odluku da protiv svih funcionera koji nisu podneli izveštaj do ovog momenta, kada smo napravili presek, pokrenemo postupak koji nam omogućava Zakon o rešavanuju sukoba interesa. Imena tih funcionera u ovom trenutku ne možemo da vam damo jer treba doneti rešenje o pokretanju postupka pa onda da vam se saopšti ime tog funkcionera", kaže Dedijer.

Član Odbora Slobodan Beljanski rekao je da za sada ne postoji osnov za pokretanje postupka protiv guvernera Narodne banke Radovana Jelašića koji prema pisanju medija poseduje vilu na Dedinju vrednu 1,5 miliona evra. Beljanski je precizirao i da do sada niko nije tražio pokretanje postupka protiv Jelašića: "To naravno ne znači, odnosno, ne isključuje mogućnost, da republički odbor sprovede neke neophodne provere, neka prethodna izviđanja i na osnovu toga ponovo zauzme stav o tome da li ima ili nema mesta pokretanju postupka".

Članovi odbora naveli su da su odlučili da u dva slučaja pokrenu postupak za utvrđivanje sukoba interesa, ali nisu želeli da iznesu više detalja o tome.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.