Prijave zbog nedostavljanja traženih informacija

Izvor: Akter, 13.Okt.2015, 17:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prijave zbog nedostavljanja traženih informacija

Upravna inspekcija podnela je danas 21 prekršajnu prijavu zbog nesprovođenja rešenja Poverenika za informacije od javnog značaja i nedostavljanja traženih informacija građanima

Prekršajne prijave podnete su protiv odgovornih lica u AD "Telekom Srbija", JP "Srbijagas" Novi Sad, AD "Železnice Srbije" i Komisiji za akreditaciju i proveru kvaliteta, navodi se u saopštenju Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave.

Upravna inspekcija je organ u sastavu Ministarstva >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << državne uprave i lokalne samouprave, nadležna za vršenje inspekcijskog nadzora nad primenom Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja.

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički najavila je prošle sedmice da će ministarstvo pokrenuti prekršajni postupak protiv svakog službenika javne uprave koji ubuduće ne bude izvršio rešenje po zahtevu Poverenika o informacijama od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.