Izvor: Blic, 23.Maj.2001, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prijava imovine na Kosovu

Prijava imovine na Kosovu

BEOGRAD (Beta) - Centar Ujedinjenih nacija za ljudska naselja (Habitat) podneće jugoslovenskom Ministarstvu za inostrane poslove zahtev za otvaranje kancelarije u Beogradu i Podgorici u kojoj će raseljena lica sa Kosova i Metohije moći da prijave svoju nepokretnu imovinu u toj pokrajini.

'Naš Centar ima jake mehanizme da u slučaju kad je pravo vlasništva dobro dokumentovano u kratkom roku obezbedi povraćaj imovine pravom vlasniku', >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << rekla je izvršni direktor Centra UN za ljudska naselja Ana Tibaijuka posle današnjeg razgovora sa srpskim ministrom urbanizma i građevina Dragoslavom Šumarcem.

Ni ona ni njeni jugoslovenski sagovornici nisu mogli da kažu kad bi kancelarija mogla da bude otvorena, ali su najavili da bi to moralo da se dogodi pre jeseni.

'Sadašnji rok za podnošenje prijava je 1.decembar, ali ćemo svakako zahtevati produženje tog roka', rekao je Šumarac.

Centar UN za ljudska naselja već ima kancelarije u Prištini i južnom delu Mitrovice 'kraj samog mosta, u oblasti pod kontrolom Kfora', tako da raseljena lica i tamo mogu podneti zahtev za registraciju i povraćaj nepokretnosti. Dosad je, prema rečima Tibaijuke, podneto oko 2.000 prijava, a rešeno samo 12-13 slučajeva.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.