Priboj plaća 122 miliona za otkup akcija bivših radnika

Izvor: Blic, 22.Dec.2016, 14:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Priboj plaća 122 miliona za otkup akcija bivših radnika

Budžetom za 2017. Priboj je opredelio 122 miliona dinara za otkup akcija koje su u vlasništvu bivših radnika FAP-a, što je tri odsto akcija ovog preduzeća.

Opština će, kako je za „Blic“ rekao predsednik Lazar Rvović, prema dogovoru o otpremnimama, do kraja 2016. isplatitu 100 evra po godini radnog staža svakom od 650 radnika koji su proletos napustili kompaniju uz socijalni program.

Za tu namenu biće potrošeno 260 miliona dinara koji su opštinskim budžetom za ovu godinu bili namenjeni za otkup FAP-ovog pogona montaže, ali se odustalo jer prodaja pogona nije bila predviđena Unapred pripremljenim programom reorganizacije.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.