Izvor: B92, 03.Okt.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Priboj: Zabrana korišćenja vode

Priboj -- Sanitarna inspekcija zabranila korišćenje vode sa Radoinjskog jezera u Priboju.

Odluka je doneta posle prevrtanja cisterne s 31 tonom nafte blizu tog jezera, u ponedeljak. Odluka je preventivna, rekla je za B92 Snežana Tadić, načelnica Odeljenja Sanitarne inspekcije za Zlatiborski okrug. Ispitivanja obavljena u Kruševcu nisu pokazala prisustvo opasnih materija u vodi koju Pribojci koriste za piće sa vodozahvata Radoinjsko jezero, ali je primećena koncentracija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nečistoća u široj zoni jezera i u tzv. sirovoj vodi.

Osim akumulacije Radoinjsko jezero, kao vodozahvata za gradski vodovod, Priboj se vodom za piće snadbeva s dva izvorišta, pa se procenjuje da vodosnadbevanje građana neće biti bitnije narušeno posle zabrane.

Prema rečima Snežane Tadić, ispitivanja uzoraka vode biće svakodnevna.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.