Priboj: Požar preti da zahvati još 300 hektara četinara

Izvor: NaDlanu.com, 30.Apr.2013, 21:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Priboj: Požar preti da zahvati još 300 hektara četinara

Požar u rejonu Crnog vrha u opštini Priboj, koji je zahvatio oko 150 hektara niskog rastinja i četinarske šume u teško pristupačnom delu kanjona reke Uvac i preti da zahvati još oko 300 hektara četinara, saopšteno je večeras iz MUP-a Srbije.

Za sprečavanje širenja požara, koji je izbio 21. aprila, kako poručuju iz MUP-a, koriste se prirodne prepreke i linije odbrane, kao i napravljeni proseci na pojedinim mestima, a njegovo gašenje pored nepristupačnosti terena otežava >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << i jak vetar promenljivog pravca, kao i visoka dnevna temperatura. Na gašenju požara trenutno je angažovano 94 vatrogasca-spasioca iz deset gradova - Prijepolja, Novog Pazara, Užica, Čačka, Kragujevca, Kraljeva, Jagodine, Valjevo, Šapca i Niša, sa 22 vatrogasnim i terenskim vozilom. Požar iz vazduha gase tri helikoptera Helikopterske jedinice MUP-a, koji su od jutros imali ukupno 34 naleta. U aktivnostima gašenja učestvuje i 20 radnika šumskog gazdinstva Prijepolje preduzeća "Srbijašume" sa svojim terenskim vozilima. Pripadnici operativnog tima Sektora za vanredne situacije prate razvoj situacije na terenu. Sektor za vanredne situacije MUP-a Srbije ujedno upućuje apel građanima da u cilju sprečavanja pojave požara i izazivanja opasnosti po bezbednost građana i imovine ne pale travu i nisko rastinje na otvorenom prostoru.(Izvor: Tanjug)

Nastavak na NaDlanu.com...






Povezane vesti

Smiruje se požar kod Priboja

Izvor: RTS, 01.Maj.2013, 13:27

Vatrena stihija kod Priboja u rejonu Crnog vrha polako se smiruje i stavlja pod kontrolu. Na gašenju požara trenutno angažovan 91 vatrogasac iz deset gradova...Požar koji je izbio 21. aprila u rejonu Crnog vrha u Priboju polako se smiruje i stavlja se pod kontrolu u pristupačnim delovima terena,...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.