Izvor: B92, 22.Feb.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pretnje gradonačelniku Rijeke

Rijeka -- Jedan naoružan muškarac u utorak je na kratko kao taoce u Skupštini Rijeke držao odbornike i nekoliko novinara.

Muškarac se posle pola sata predao policiji, koja je saopštila da je uhapšen J.S. iz Rijeke, a nezvanično se saznaje da je reč o Josipu Sariću. Kako prenosi agencija Hina, novinari koji su prisustvovali sednici Skupštine navode da je Sarić tokom incidenta razgovarao s gradonačelnikom Vojkom Obersnelom, koji je pokušao da mu ukaže da svoje probleme >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mora da rešava na primeren način.

Sarić je navodno kupio veće zemljište na području Rijeke, ali je nedugo potom namena parcele promenjena, pa je umesto građevinskog zemljišta postala parcela na kojoj treba da bude zelena površina. Sarić je zbog umanjenja vrednosti svog zemljišta već protestovao kod gradskih vlasti.

Sarić je najpre odbio da pušku i dve bombe preda policiji, ali se ubrzo predomislio i predao.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.