Izvor: B92, 22.Avg.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preteće telefonske poruke radnicima Erdevika

Šid -- U Erdeviku i dalje traje sukob zbog izdavanja dela tamošnjeg preduzeća "Erdevik" privatnom preduzeću "Orač" čiji je vlasnik Mile Jerković. Upućeni kažu da je Jerković jedan od vidjenijih članova Stranke srpskog jedinstva u Vojvodini i kum pokojnog Željka Ražnatovića - Arkana. Nekoliko radnika te firme tvrdi da je sinoć dobilo anonimne telefonske pretnje, koje povezuju sa sukobima u preduzeću "Erdevik". Osim radnicima, prećeno je i predsedniku Izvršnog odbora Skupštine >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << opštine Šid Željku Brestovačkom, javlja dopisnik B92 iz Novog Sada Miroslav Zadrepk.

Kako nam je rečno u Opštini Šid, pretnje su usledile u noći sa četvrtka na petak, nakon što je u MZ Erdevik održan sastanak predstavnika lokalne samouprave, policije i pravosuđa u vezi sa situacijom u tom mestu. Sve pretnje su bile telefonske, a u nekim slučajevima se navodno pretilo i otmicama, kao i lišavanjem života: "Pošto je meni u pola jedanaest juče uveče otvoreno prećeno. To je bilo strašno, to je razjareni bik", kazao je jedan od radnika.

Radnici dovode pretnje u vezu sa nesuglasicama koje postoje oko dela akcija nad PP Erdevik, između tog preduzeća i KD Orač. To preduzeće je na dan kada je deo akcija Erdevika prodat, potpisalo sa bivšim direktorom preduzeća ugovor o zakupu tri radne jedinice firme. Kako bi se nastala situacija rešila, u četvrtak je podneta tužba protiv KD Orača u kojoj se zahteva poništenje ugovora o zakupu. Zaposleni u PP Erdeviku kažu da za njih ovaj ugovor svakako nije validan, ali dodaju da je neophodno da sud donese pravosnažnu odluku, kako bi se ova situacija razrešila i kako bi se izbegle scene koje su mogle da se vide pre nekoliko dana, kada je došlo do sukoba zaposlenih u PP Erdeviku i obezbeđenja vlasnika KD Orača Mileta Jerkovića.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.