Presušili izvori u okolini Bujanovca

Izvor: Glas javnosti, 10.Jul.2012, 10:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Presušili izvori u okolini Bujanovca

BUJANOVAC - Nekoliko sela uz granicu sa Makedonijom u opštini Bujanovac snabdevaju se od početka jula iz cisterni jer su presušili izvori pijaće vode u tom kraju, izjavio je tehnički direktor javnog preduzeća "Komunalac" iz Bujanovca Sami Aliji.

Aliji je rekao da se na teren svakodnevno upućuje jedna cisterna koja obilazi sela Sejace, Jablanica, Vogance, Gornji i Donji Starac i Brnjare, a juče su cisternu tražili i meštani sela u neposrednoj blizini Bujanovca, Božinjevac i Strukarske >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << mahale u Velikom Trnovcu.

"Za sada uspevamo da snabdemo vodom sva mesta iz kojih se građani obraćaju opštini. U pitanju su seoska područja gde je voda potrebna i za stoku i ljudi vodu iz cisterni prihvataju u veće rezervoare", kazao je Aliji.

Prema njegovim rečima za sada nema problema u vodosnabdevanju gradskog područja Bujanovca.

Predsednik mesne zajednice Jablanica Novica Nastasijević izjavio je da to selo na obalama reke Pčinje u blizini manastira Sveti Prohor Pčinjski, svake godine ostaje bez pijaće vode u letnjem periodu kada presušuje jedini izvor sa koga se meštani snabdevaju vodom.

"Živimo pored reke, a nemamo pijaću vodu, jedini izvor sa koga se selo snabdeva vodom presušuje svakog leta kada počnu velike žege.

Projekat za izgradnju vodovoda za Jablanicu i Vogance opština je uradila još 2003. godine, ali on još nije ostvaren", kazao je Nastasijević.

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Presušili izvori u okolini Bujanovca

Izvor: Kurir, 10.Jul.2012

Predsednik mesne zajednice Jablanica Novica Nastasijević izjavio je da to selo na obalama reke Pčinje svake godine ostaje bez pijaće vode u letnjem periodu kada presušuje jedini izvor sa koga se meštani snabdevaju vodom..BUJANOVAC - Nekoliko sela uz granicu sa Makedonijom u opštini Bujanovac snabdevaju...

Nastavak na Kurir...

U rezervoarima širom Srbije sve manje vode

Izvor: Vesti-online.com, 11.Jul.2012, 10:22

Štab za vanredne situacije preporučio je Nišlijama da štede vodu kako ne bi došlo do nestašice, a uvedena je zabrana nenamenskog trošenja za zalivanje bašta i pranje automobila. Sela uz granicu s Makedonijom kod Bujanovca od početka jula uzimaju vodu iz cisterni jer su izvori presušili. U Požarevcu...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.