Preminuo tvorac kompjuterskih komandi “copy” i “paste”

Izvor: NovaEnergija.net, 21.Feb.2020, 16:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo tvorac kompjuterskih komandi “copy” i “paste”

Pionir kompjuterske tehnologije Leri Tesler umro je u 74. godini.
Tesler je najpoznatiji kao tvorac komandi “cut”, “copy” i “paste”.
Počeo je da radi u Silicijumskoj dolini početkom šezdesetih, kada su kompjuteri bili nedostupni većini ljudi. Zahvaljujući njegovim inovacijama, lični računari postali su jednostavniji za upotrebu i pristupačniji korisnicima.
Kompanija “Ziroks”, u kojoj je Tesler proveo deo svoje karijere, odala mu je počast.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NovaEnergija.net << “Izumitelj komandi `cut/copy i paste”, `find & replace` i mnogih drugih bio je bivši `Seroksov` istraživač Leri Tesler. Vaš radni dan je lakši zahvaljujući njegovim revolucionarnim idejama”, objavila je kompanija na Tviteru.
Tesler je rođen u Bronksu u Njujorku 1945. godine, a studirao je na Univerzitetu Stenford u Kaliforniji. Nakon diplomiranja specijalizovao se za dizajn interfejsa, odnosno olakšavanje upotrebe kompjutera.
Pored “Ziroksa”, radio je i 17 godina u kompaniji Epl, a zatim je pokrenuo edukativni start-ap i proveo kraće vreme u firmama Amazon i Jahu.
Izvor: Srna
Foto: Printscreen

Nastavak na NovaEnergija.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NovaEnergija.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NovaEnergija.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.