Preminuo prvi urednik Indeksa 202 Rajko Pavićević

Izvor: RTS, 27.Okt.2017, 15:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo prvi urednik "Indeksa 202" Rajko Pavićević

Prvi urednik radio-programa "Indeks 202" na Radio Beogradu Rajko Pavićević (73) umro je u Beogradu, saopštilo je Udruženje novinara Srbije (UNS). Vreme i mesto sahrane biće naknadno saopšteni.
Rajko Pavićević je bio novinar i urednik Studenta, glavni i odgovorni urednik TV Titograd (danas RTV Crna Gora), urednik JRT-a i dugogodišnji generalni sekretar Saveza novinara Jugoslavije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
Pavićević je rođen 8. oktobra 1944. godine u Gornjim Rsojevićima kod Danilovgrada. Završio je Filološki fakultet u Beogradu.
Novinarsku karijeru započeo je u listu Student 1965. godine, gde je postao i urednik, i ostao do kompletne smene redakcije početkom 1970. godine.
Od 1971. godine počeo je da uređuje studentski radio-program "Inedeks 202" na Radio Beogradu 202, a uporedo je pisao političke komentare i uređivao druge programe na Radio Beogradu 202.
Potom, 1979. godine uređivao je Informativni program TV Titograd, a zatim postao i glavni i odgovorni urednik te televizije.
Karijeru je 1982. godine nastavio u Beogradu kao direktor i glavni urednik novinsko-izdavačke kuće "Četvrti jul", gde je ostao do 1990. godine.
Član Udruženja novinara Srbije bio je od 1975. godine.
Bio je predsednik Programskog saveta Radio Indeksa i Radija B92 i jedan od osnivača tih medija.
Dobio je nagradu za životno delo Saveza novinara Srbije i Crne Gore 2009. godine.
Autor je nekoliko knjiga, scenarija. Bio je saradnik Akademije nauka na leksikografskim i enciklopedijskim izdanjima za oblast novinarstva i publicistike.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.