Izvor: RTS, 04.Jul.2020, 13:02

Preminuo novinar RTS-a Ljuba Aleksić

Novinar i urednik RTS-a Ljuba Aleksić preminuo je u 60. godini u Beogradu posle kraće i teške bolesti.
Ljubisav Ljuba Aleksić (1960-2020), rođen u Ovčinji kod Bajine Bašte, bio je novinar, reporter i urednik. Od 1983. godine radi u RTS-u.

Osnovao je Dopisništv RTS-a u Pirotu 1988. godine gde radi kao novinar i urednik. Novinarski zadaci su za njega bili izazov i u Srbiji danas, Beogradskom programu, bio je ratni reporter, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << izveštač sa važnih političkih i ratnih događaja.
Aleksić je bio izuzetan poznavalac televizije, imao je dragocen novinarski nerv za dokumentaristički televizijski izraz, redak reporterski dar.
Biće upamćene njegove reportaže iz Pirota, prvi je poslao televizijski material i izvestio o događajima u Račku na Kosovu i Metohiji. Deo karijere proveo je i u Studiju B kao direktor. 
Dobitnik je brojnih novinarskih nagrada i priznanja: Nagrada "Svetozar Marković", 1991, Nagrada RTS-a za televizijsku reportažu i druge.
Najveći trag ostavio je uređujući dokumentarnu emisiju Trag koju je realizovao sa kolgama iz dopisništava.
Najčešće je sebe stavljao u drugi plan a isticao svoje saradnike, tako su autori tih dokumentarnih repotraža, vođeni njegovom uredničkom rukom, dobitnici nagrada na mnogobrojnim festivalima u zemlji i inostranstvu.
Podsticao ih je da u svojim reportažama beleže život onakav kakav jeste, vide dobro u ljudima, zabeleže radost, bol i duh ljudi u različitim krajevima Srbije.
Odlazak Ljubisava Aleksića je veliki gubitak za srpsko novinarstvo.
Vreme i mesto sahrane biće naknadno saopšteni. 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.