Preminuo glumac Milorad Mandić Manda

Izvor: RTS, 15.Jun.2016, 18:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo glumac Milorad Mandić Manda

Glumac Milorad Mandić Manda preminuo je u 56. godini, nakon što mu je pozlilo na sceni tokom izvođenja predstave "Petar Pan" pozorišta "Boško Buha".
Uzrok smrti poznatog glumca je srčani udar, saznaje Radio-televizija Srbije.

Na premijernom izvođenju dečje predstave "Petar Pan" na sceni Ustanove kulture "Vuk Karadžić" glumcu Miloradu Mandiću Mandi je pozlilo nakon čega je predstava >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << prekinuta.
Glumac je kolima Hitne pomoći prevezen u Urgentni centar.
Povodom iznenadne smrti proslavljenog glumca, saučešće porodici uputili su predsednik i premijer, Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić, gradonačelnik Beograda Siniša Mali, kao i prijatelji i kolege.
Milorad Mandić Manda je rođen u Beogradu, 3. maja 1961. godine.
Diplomirao je na FDU u klasi profesora Vladimira Jevtovića, nakon čega je postao član beogradskog dečjeg pozorišta "Boško Buha".

Godine 1989. je snimio više od 270 epizoda emisije "Bajka za laku noć", a od 1989. do 1995. vodio je emisiju za decu "S one strane duge", što ga je, uz Branka Kockicu, učinilo najpopularnijim dečjim glumcem i zabavljačem.

Najzapaženiju ulogu po mnogima je ostvario u filmu Srđana Dragojevića "Lepa sela lepo gore".
Televizijskoj publici ostaće u sećanju i po ulogama u serijama Radio-televizije Srbije, među kojima je i "Selo gori, a baba se češlja".

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.