Preminuo čuveni hirurg Radan Džodić

Izvor: RTS, 21.Jun.2020, 19:34

Preminuo čuveni hirurg Radan Džodić

Dugogodišnji direktor Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije prof. dr Radan Džodić preminuo je u 68. godini u Beogradu. Ugledni hirurg izgubio je bitku sa kovidom 19.
Prof. dr Radan Džodić bio je redovni profesor Medicinskog fakulteta u Beogradu i nekadašnji direktor Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije.

Rođen je 1952. godine na Goliji. Medicinski fakultet završio je 1978. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << godine, a redovni profesor onkološke hirurgije postao je 2005.
Bio je i potpredsednik Svetske federacije onkoloških hiruških udruženja, a objavio je oko dvesta radova u domaćim i stranim časopisma.
Usavršavao se u Francuskoj i Japanu, a tokom svog radnog veka uradio je više od 10.000 operacija.
Nosilac je više nagrada u oblasti medicinskih dostignuća.
Profesor Džodić bio je specijalista za operacije tumora štitne žlezde i dojke, i važio je za jednog od najboljih u svom poslu.
Prošle godine je otišao u penziju sa pozicije direktora Instituta za onkologiju i radiologiju u Srbije.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Preminuo doktor Radan Džodić

Izvor: B92, 21.Jun.2020

Onkološki, endokrini hirurg prof. dr Radan Džodić preminuo je u 68. godini u Beogradu...Prof. dr Radan Džodić bio je redovni profesor Medicinskog fakulteta u Beogradu i nekadašnji direktor Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije...Nosilac je više nagrada u oblasti medicinskih dostignuća.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.