Preminuo bivši direktor Ansambla Kolo Radojica Kuzmanović

Izvor: RTS, 18.Mar.2019, 20:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo bivši direktor Ansambla "Kolo" Radojica Kuzmanović

U Beogradu je iznenada preminuo Radojica Kuzmanović, dugogodišnji solista, umetnički direktor i nekadašnji direktor Ansambla "Kolo".
Radojica Kuzmanović, rođen 1955. u Kikindi, bio je istaknuti pregalac u oblasti folklorne umetnosti, nosilac nagrade za Životno delo Ansambla "Kolo".

Čitav svoj život posvetio je narodnoj igri. Za doprinos u oblasti očuvanja i negovanja tradicionalne umetnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nagrađivan je najvišim priznanjima u zemlji i inostranstvu.
Umetnički opus Radojice Kuzmanovića obuhvata više od 30 koreografskih dela i muzičko-scenskih prikaza, realizovanih u zemlji i inostranstvu. Njegove koreografije se nalaze na repertoaru Ansambla "Kolo", Ansambla "Venac" i mnogih folklornih ansambala u zemlji i dijaspori. 
Bio je redovni saradnik RTS-a i stručni sagovornik na temama tradicionalne igre i koreografije. U serijalu izvorne narodne muzike i igre Šljivik bio je stalni član žirija.
Bio je angažovan kao koreograf na Pesmi Evrovizije u Beogradu 2008.
Vreme i mesto sahrane biće naknadno objavljeni.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Preminuo nekadašnji direktor Ansambla "Kolo" Radojica Kuzmanović

Izvor: Blic, 18.Mar.2019

U Beogradu je iznenada preminuo Radojica Kuzmanović, dugogodišnji solista, umetnički direktor i nekadašnji direktor Ansambla "Kolo".

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.