Preminuo Marko Nikolić

Izvor: Vostok.rs, 03.Jan.2019, 08:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo Marko Nikolić

Marko Nikolić je rođen u Kraljevu 20. oktobra 1946. godine. Glumu je diplomirao na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju u Beogradu.
Član Narodnog pozorišta postao je 1970. godine. Igrao je u pozorištu, filmu i na televiziji. Televizijsku slavu je stekao glavnom ulogom u TV seriji "Bolji život" (1987, 1990), kao i ulogom Karađorđa, u nekoliko TV drama i u seriji Vuk Karadžić. Nikolić je bio najpoznatiji po ulozi Dragiše Popadića, zvanog "Giga Moravac" iz serije "Bolji život".  Ostvario je niz antologijskih uloga u pozorištu, na televiziji i filmovima, od "Devojačkog mosta", "Užičke republike", "Petrijinog venca" , "Dnevnika uvrede 1993.", "Montevideo, Bog te video", "Za kralja i otadžbinu"...    Dobitnik je nagrade "Pavle Vuisić" za izuzetan doprinos umetnosti glume na domaćem filmu i mnoštva drugih nagrada.

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Preminuli čuveni glumci - Marko Nikolić i Ivo Gregurević

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 03.Jan.2019

Srpski glumac Marko Nikolić preminuo je u 73. godini u Kliničko-bolničkom centru "Zvezdara", javila je Radio-televizija Srbije (RTS). Nikolić je rođen u Kraljevu 20. oktobra 1946. godine. Glumu je završio na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju u Beogradu. Igrao je u pozorištu,...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.