Preminuo Marko Nikolić

Izvor: RTS, 02.Jan.2019, 23:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo Marko Nikolić

Glumac Marko Nikolić preminuo je u 73. godini u KBC "Zvezdara", potvrđeno je RTS-u.
Marko Nikolić je rođen u Kraljevu 20. oktobra 1946. godine. Glumu je diplomirao na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju u Beogradu.

Član Narodnog pozorišta postao je 1970. godine. Igrao je u pozorištu, filmu i na televiziji.
Televizijsku slavu je stekao glavnom ulogom u TV seriji "Bolji >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << život" (1987, 1990), kao i ulogom Karađorđa, u nekoliko TV drama i u seriji Vuk Karadžić.
Nikolić je bio najpoznatiji po ulozi Dragiše Popadića, zvanog "Giga Moravac" iz serije "Bolji život". 

Ostvario je niz antologijskih uloga u pozorištu, na televiziji i filmovima, od "Devojačkog mosta", "Užičke republike", "Petrijinog venca" , "Dnevnika uvrede 1993.", "Montevideo, Bog te video", "Za kralja i otadžbinu"...   
Dobitnik je nagrade "Pavle Vuisić" za izuzetan doprinos umetnosti glume na domaćem filmu i mnoštva drugih nagrada.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Preminuo je glumac Marko Nikolić!

Izvor: Svet plus, 03.Jan.2019, 00:10

Preminuo je glumac Marko Nikolić, potvrdila je njegova ćerka na društvenoj mreži. Kraj zajedničke fotografije sa ocem, napisala je samo njegovu godinu rođenja i smrti. ..Marko Nikolić je rođen u Kraljevu 20. oktobra 1946. godine. Glumu je diplomirao na Akademiji za pozorište, film, radio i...

Nastavak na Svet plus...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.