Izvor: RTS, 20.Okt.2020, 13:17

Preminula novinarka i filmska kritičarka Danka Nikolić

Danka Nikolić, dugogodišnja novinarka Informativnog programa RTS-a, preminula je u 90. godini u Pragu.
Danica Danka Nikolić je rođena u Beogradu 15. maja 1931. godine. Bila je arheolog po obrazovanju, novinar po opredeljenju.
U Televiziji Beograd je od 1959, kao novinar Informativnog programa, izveštač i komentator najčešće iz oblasti kinematografije, autorka priloga za Dokumentarno popodne iz zlatnih šezdesetih i sedamdesetih, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kada su rođeni Bitef (1967), Bemus (1969), Fest (1971), Džez festival (1971).
Izdvajala je iz celokupnog i bogatog televizijskog rada izveštavanja sa filmskih festivala u Puli i razgovore na autentičnim lokalitetima sa akademikom Dragoslavom Srejovićem, kolegom sa studija.
U drugoj polovini osamdesetih, radila je intervjue za kulturnu rubriku Dnevnika o nekada slavnim i pomalo zaboravljenim ličnostima iz sveta umetnosti i kulture.
Posle 30 godina rada, udaljena je sa posla, u januaru 1993, a svoju novinarsku karijeru završila je u radiju Slobodna Evropa u Pragu.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.