Premijeri Srbije i Rumunije otvorili granični prelaz

Izvor: BKTV News, 08.Nov.2014, 14:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijeri Srbije i Rumunije otvorili granični prelaz

Premijeri Srbije i Rumunije, Aleksandar Vučić i Viktor Ponta, svečano su danas otvorili granični prelaz Nakovo – Lunga, kod Kikinde.

Vučić i Ponta su u zajedničkom obraćanju istakli veliko prijateljstvo i izuzetno dobre odnose dve države.
Srpski premijer je rekao da ljudi iz Nakova, Kikinde, ovog dela zemlje više od 20 godina čekaju da im se otvori granični prelaz, da je i malogranični zatvoren 2004. godine, a da se sada otvorio ovaj, ali i još dva prelaza >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << koji će umnogome olakšati komunikaciju, kontakte i saradnju sa rumuskim prijateljima.
Građani i Rumije i Srbije imaće velike koristi od ovog prelaza, rekao je Vučić.
Premijer je rekao da je naša vlada kao i vlada Viktora Ponte vredno radila i da je samo za deset meseci otvoren ovaj prelaz što je veliki uspeh za sve nas.
Vučić je posebno zavalio rumunskom premijeru i dodao da očekuje da ta izuzetna saradnja bude nastavljena i za sedam dana kada Ponta postane predsednik Rumunije.
Vučić je naglasio da će prijateljstvo Srbje i Rumunije ostati trajno, uz ocenu da odnosi dve zemlje nikad nisu bili bolji u savremenoj istoriji.
„Nema ništa što bi nas razdvajalo, a imamo mngo toga što nas spaja“, poručio je srpski premijer koji je podvukao da smo i do sada računali na podršku Rumunije na putu Srbije ka EU, a da će Rumunija uvek moći da računa na Srbiju kao svog iskrenog prijatelja.
Ponta je svoje obraćanje počeo rečima na srpskom jeziku – „dragi prijatelju Aleksandre“ i podsetio na rumunsku poslovicu da Rumunija ima dva iskrena prijatelja, a to su Srbija i Crno more. Kako je rekao, Ruminija želi da za Srbiju bude najbolji prijatelj iz EU.
Prema oceni rumusnkog premijera, EU neće biti cela sve dok Srbija, i druge zemlje regiona, ne postane njen deo.
Ponta je rekao da njegova je želja da Rumunija i Srbija razviju puno infrastrukturnih projekata, a da su prijateljske, kulturološke i druge veze odlično razvijene.
Ponta je kazao da je sa premijerom Vučićem razgovarao i o otvaranju auto – puta Beograd – Temišvar i da očekeje da će to biti i realizovano.
Izvor: tanjug.rs
The post Premijeri Srbije i Rumunije otvorili granični prelaz appeared first on BK Televizija - BKTV News - Telefakt.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Premijer Rumunije: Evropska unija nije potpuna bez Srbije

Izvor: Blic, 08.Nov.2014

Evropa neće biti cela dok Srbija i druge zemlje ovog regiona ne budu deo Evropske unije, poručio je rumuski premijer Viktor Ponta, nakon što je sa premijerom Srbije Aleksadnrom Vučićem otvorio međudržavni granični prelaz Nakovo Lunga, kod Kikinde...Želim da Rumunija bude najbolji prijatelj Srbije...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.