Izvor: B92, 10.Maj.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prelaz kod Preševa deblokiran

Vranje -- Na teretnom terminalu Preševo prekinuta je blokada koju su organizovale kamiondžije nezadovoljne povećanjem taksi, izveštava dopisnik Radija B92 Radoman Irić.

Od subote u podne na graničnom prelazu kod Preševa primenjuje se stari cenovnik usluga, što znači da se korišćenje usluga terminala naplaćuje 600 dinara, kao i pre vanrednog stanja. Ova odluka je doneta na sednici upravnog odbora holding kompanije Interspid u Beogradu koji je potpisao predsednik UO Petar >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Komljenović. Interspid je na prelazu Čukarka pre tri dana povećao cene sa 600 na 4.125 dinara što je bio signal za vozače teretnih vozila da blokiraju ovaj terminal i da od uprave Interspida traže da koriguju odluku pod pretnjom da će blokirati ceo granični prelaz ukoliko se ne ispoštuju njihovi zahtevi.

Dodajmo da je kompanija Interspid u subotu saopštila da je od 1. aprila odlučila da primenjuje legalni, važeči cenovnik, prema kojem cena nikada nije bila 4 200 dinara, već je za najskuplju kategoriju vozila iznosila 50 evra u dinarskoj protivvrednosti.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.