Preko 250 osoba stradalo tokom pravljenja selfija

Izvor: NovaEnergija.net, 05.Okt.2018, 10:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preko 250 osoba stradalo tokom pravljenja selfija

Istraživači navode da bi broj poginulih mogao da bude još veći, jer se u zvaničnim izveštajima uglavnom ne navode selfiji kao uzrok smrti.
Od 2011. do 2017. godine 259 ljudi je poginulo zbog selfi fotografija, pokazuje istraživanje.
Istraživači Američke nacionalne medicinske biblioteke zato preporučuju da se na mestima koja mogu biti opasna po život uvedu „zone bez selfija”.
 







View this post on Instagram
>> Pročitaj celu vest na sajtu NovaEnergija.net << />
















 
A post shared by Pipol Estreinch (@pipol_estreinch) on Feb 13, 2018 at 10:41pm PST


Pod takva mesta spadaju planinski vrhovi, visoke zgrade i jezera, jer je na takvim lokacijama zbog selfija stradalo najviše ljudi.
Kao najčešći uzrok smrti navodi se utapanje, saobraćajne nesreće i pad sa visine.
Česti uzroci smrti tokom pravljena selfija su i udar strujom, požar, vatreno oružje i napad životinje.
Inače, smrti od selfija najčešće su u Indiji, Rusiji, SAD i Pakistanu, a u 72 odsto slučajeva reč je o muškarcima.
An American tourist who died after falling off a cliff at Kurnell has been identified as 19-year-old Gavin Zimmerman a Morman missionary from Utah. #Kurnell #7News pic.twitter.com/OatOKORN9x
— 7 News Sydney (@7NewsSydney) July 24, 2018

Devetnaestogodišnjni Gevin Cimerman pao je u julu sa litice u Novom Južnom Velsu u Australiji, dok je pokušavao da napravi selfi.
Tomer Frankfurter (18) stradao je iz istog razloga dva meseca kasnije u Josemiti nacionalnom parku u SAD, a pao je sa visine od 250 metara.
Istraživanje pokazuje i da je broj smrti od selfija u porastu.
Tokom 2011. bile su samo tri vesti o ljudima poginulim tokom pravljenja selfija, da bi taj broj porastao na više od 90 tokom 2016. i 2017. godine.
 







View this post on Instagram

















 
A post shared by 75hassan93-Officiel (@75hassan93) on Aug 30, 2018 at 5:14pm PDT


Ipak, istraživači ističu da bi stvarni broj smrti od selfija mogao da bude mnogo veći, jer zvaničnici često ne saopšte uzrok smrti.
„Kad neko pogine tokom pravljenja selfija, to često ostane neprijavljeno i to je problem na kojem moramo raditi”, navode oni.
„Na primer, bilo je saobraćajnih nesreća zbog selfija tokom vožnje”.
„Problem je veoma potcenjen. Važno je proceniti o kolikom se problemu zapravo radi i pronaći uzroke, kako bismo mogli da prikladno reagujemo”.
Izvor: BBC News
Foto: Pixabay

Nastavak na NovaEnergija.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NovaEnergija.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NovaEnergija.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.