Izvor: B92, 19.Nov.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prekinute rasprave oko SKC-a

Beograd -- Prekinuta je rasprava između Univerziteta umetnosti i Studentskog kulturnog centra u Beogradu oko namene zgrade SKC-a.

Univerzitet umetnosti je obustavio raspravu oko Studentskog kulturnog centra jer, kako kažu, njihova inicijativa nije naišla na razumevanje institucija kojima je upućena, već je izazvala čitav niz neprimerenih reakcija i odgovora koji ne vode ozbiljnom i argumentovanom dijalogu.

Univerzitet umetnosti u Beogradu se oglasio nakon incidenta >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na koncertu pank grupe Eksplojtid, tražeći da se Univerzitetu ustupi zgrada SKC-a, koja je, prema njihovim rečima, izgubila svoju namenu i koja je postala tempirana bomba u centru grada, gde se okupljaju klošari, narkomani, pijanci i otpadnici željni agresije. Ove optužbe Studentski kulturni centar je uporedio sa optužbama protiv ove institucije koje izneo Slobodan Milošević, objavljene 1987. godine u Politici.

Reagovao je i Dom omladine, zbog navoda da se slične stvari dešavaju i u toj instituciji, Međutim, ministar prosvete i sporta Slobodan Vuksanović je odbacio zahtev Univerziteta umetnosti za preuzimanje zgrade Studentskog kulturnog centra.

Direktor SKC-a Vladan Cerović kaže da su u Univerzitetu umetnosti shvatili da su preterali i da nisu dobro upoznati sa programom ove institucije: "Mislim da je ovo odustajanje Univerziteta umetnosti njihovo neko shvatanje da su se malo zaleteli, i da uopšte ne prate zaista programe studenata Univerziteta umetnosti koji se dešavaju u SKC-u kontinuirano. Sada je to i malo pranje ruku, pošto vide da su preterali".

Juče je potpisan ugovor između SKC-a i Ambasade Japana koja je ovoj kući obezbedila bespovratnu pomoć od 43.800 evra na osnovu programa i programske koncepcije koju SKC zastupa.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.