Izvor: B92, 14.Avg.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prekinuta blokada puta Priština-Niš zbog napada na Kosovu

Kuršumlija -- U znak protesta zbog ubistva dvoje srpske dece u Goraždevcu, izbeglice sa Kosova i gradjani Kuršumlije blokirali su magistralni put Niš-Priština u selu Visoka kod Kuršumlije. Kako izveštava dopisnik Radija B92 iz Kuršumlije Ljilja Danilović, nekoliko desetina izbeglica i građana Kuršumlije putničkim automobilima i traktorima blokirali su ovu magistralu u znak protesta zbog učestalih incidenata na Kosovu, kao i zbog nedavnog napada albanskih ekstremista na Vojsku >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << SCG na administrativnoj granici Srbije sa Kosovom na teritoriji kuršumlijske opštine. Okupljeni kažu da je ovo spontana reakcija i kao povod navode ubistvo dvoje srpske dece u Goraždevcu.

Blokada magistralnog puta Niš-Priština prekinuta je u četvrtak, nešto posle 18 sati, koju su u znak protesta zbog ubistva dva srpska mladića u Goraždevcu, kod Peći, više sati držali raseljeni Srbi sa Kosova i meštani te opštine. Učesnici protesta su najavlili mogućnost da u petak ponovo blokiraju magistralni put koji vodi ka Kosovu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.