Izvor: Glas javnosti, 15.Apr.2009, 02:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pregovori ili opsada

KRAGUJEVAC - Manjinski akcionari nekadašnjeg preduzeća za proizvodnju konfekcije „22. decembar“, koji od pre dva dana danonoćno borave u fabrici, zapretili su da će je zauzeti i pozvati revizorsku komisiju da ispita poslovanje ukoliko vlasnik firme ne prihvati pregovore. Rok za pregovore ističe danas u 12 časova.

Dok bivši radnici najavljuju da će pozvati i UBPOK, zastupnici većinskog vlasnika, međutim, odbijaju da daju zvanične izjave i tvrde da će tražiti zaštitu države. >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Kragujevačku fabriku je pre tri godine kupio konzorcijum firmi „Deltafer“ i „Čelik“ za 1,8 miliona evra. Akcionari tvrde da je u tom trenutku njihova firma sa desetinama objekata vredela oko 43 miliona evra. Prema rečima predsednika štrajkačkog odbora Velimira Lazića, novi vlasnici prodali su do sada četiri robne kuće i 10 prodavnica širom Srbije, a postojeći objekti dati u zakup donose prihod od 512.000 evra. Prodate su prodavnice i robne kuće u Ivanjici, Požegi, Zaječaru, Mladenovcu, Smederevu, Batočini, Rekovcu za 4,7 miliona evra, a „Zlatna ruža“ u ekstra zoni Kragujevca prodata je po ceni od 635 evra po kvadratu, iako je poslovni prostor u gradu na Lepenici četiri puta skuplji. Manjinski akcionari su spremni da otkupe 70 odsto akcija od novog vlasnika i sami pokrenu proizvodnju. Oni od Agencije za privatizaciju očekuju da zbog nepoštovanja obaveza novog vlasnika poništi privatizaciju „22. decembra“.

Nastavak na Glas javnosti...






Povezane vesti

Novi incidenti u "22. decembru"

Izvor: B92, 15.Apr.2009

Kragujevac -- Mali akcionari vlasnik kragujevačkog konfekcijskog preduzeća "22. decembar", pokušali su da zapečate kancelariju direktora, ali ih je u tome sprečila policija... Kako se većinski vlasnik "22. decembra" Milan Spasojević nije odazvao pozivu manjinskih akcionara da počne pregovore...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.