Izvor: B92, 17.Apr.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predstavljena knjiga "Žrtve"

Beograd -- Knjiga "Ivan Stambolić Slavku Ćuruviji: Žrtve", koju je priredio Stambolićev rođeni brat Vukašin, predstavljena danas u Beogradu.

Delo se zasniva na intervjuu koji je Stambolić dao Ćuruviji u aprilu 1992. u Herceg Novom, a štampano je u 1.000 primeraka. Vukašin Stambolić protestovao je na promociji zbog toga što je Milorad Ulemek, prvostepeno osuđen za ubistvo Ivana Stambolića na 40 godina zatvora, u kratkom periodu izdao tri knjige u tiražu od 150.000 >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << primeraka.

"Žrtve se proglašavaju zločincima, a zločinci herojima", rekao je Stambolić i dodao da je nedopustivo da još nema pravosnažne presude za ubistvo njegovog brata, ni optužnice za ubistvo Slavka Ćuruvije, koji je ubijen pre sedam godina. "Kako može da postoji regularna vlast, kako može da izlazi pred javnost, i domaću i svetsku, godinama, sad će decenija, a da se ne sudi ubicama i zločincima? Ko ne sudi, on na određen način saučestvuje, bez obzira na to kako se pravdao, jer nije reč o Ivanu Stamboliću i Slavku Ćuruviji, već o hiljadama ljudi koji su stradali nevini", rekao je Vukašin Stambolić.

On je dodao da niko od predstavnika vlasti Srbije nije prisustvovao podizanju spomenika Ivanu Stamboliću, na Fruškoj gori, gde je ubijen 25. avgusta 2000.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.