Izvor: B92, 18.Jan.2009, 02:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predstava za slepe i slabovide

Beograd -- Projekat "Radionice integracija" slepim i slabovidim osobama daje priliku da se upoznaju sa pozorištem i učestvuju u njegovom radu.

U pozorištu za slepe i slabovide, u okviru "Radionice integracija", glumica Svetlana Bojković izvela je niz tekstova i monologa prema svom izboru i oduševila publiku. Svetlana Bojković kaže da je imala veliku odgovornost, ali i da je pravo zadovoljstvo izvoditi tekstove u ovom pozorištu.

"To je fenomenalna publika, prosto >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kontakt koji se uspostavi je na višem stepenu. Oni imaju šesto čulo i zahvalni su i veoma kritični", kaže Bojkovićeva.

U okviru "Radionice integracija", koju je pokrenuo glumac Predrag Miki Manojlović, slepe i slabovide osobe imaju priliku da se upoznaju sa pozorištem, ali će vrlo brzo moći i sami da učestvuju u njegovom radu.

"Programi za slepe će biti najdragoceniji kada oni to budu radili za nas koji vidimo", rekao je Manojlović.

Pozorište za slepe i slabovide jednom mesečno ima predstave i ideja je, kako kaže Manojlović, da uz pomoć vrhunskih umetnika, oni koji nisu integrisani, pokušaju to da budu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.