Izvor: B92, 26.Dec.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predškolsko obavezno sledeće godine

Beograd -- Pripremni predškolski program biće od 2006. godine obavezan, najavila je pomoćnica ministra prosvete Milka Andrić.

Ona je, na sednici odbora za prosvetu Skupštine Srbije, kazala da će u prvoj polovini sledeće godine biti završene osnove predškolskog programa i da će taj program, u trajanju od šest meseci, realizovati vaspitači u vrtićima ili učitelji u školama. Program predškolskog obrazovanja u Srbiji je u 2005. pohađalo oko 59.000 dece.

Ministarstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prosvete i sporta je pripremilo i program pripreme romske dece, kako bi se uspešnije priključili programu predškolskog obrazovanje a projekat će biti realizovan na proleće 2006.

Odbor za prosvetu Skupštine Srbije danas je usvojio izveštaj o radu sektora za predškolsko i osnovno obrazovanje i vaspitanje Ministarstva prosvete i sporta za 2005.godinu. Obrazovanje dece sa smetnjama u razvoju realizuje se u 52 specijalizovane škole, u posebnim odeljenjima pri redovnim školama ili u odeljenjima zajedno sa ostalom decom, rekla je Milka Andrić.

Ona je dodala da je program kojim je predviđeno da se deca sa lakšim smetnjama u razvoju obrazuju zajedno sa ostalom decom tek na početku i da škole nisu pripremljene za to.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.