Predsednik opštine uprkos invaliditetu

Izvor: Blic, 31.Dec.2008, 06:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsednik opštine uprkos invaliditetu

LJUBOVIJA - Miroslav Nenadović, predsednik opštine Ljubovija, od rođenja je invalid. Desna noga mu je kraća i nepokretna u kolenu, tako da mora da nosi protezu i hoda pomoću štake. To mu nije smetalo da, kako sam kaže, ima normalno detinjstvo, završi fakultet, zasnuje porodicu, aktivno učestvuje u političkom životu, a pre par meseci postane i predsednik opštine.



- Vrlo rano sam shvatio da će me ovaj hendikep pratiti čitav život i maksimalno sam se trudio >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da minimalizujem njegov uticaj na svakodnevne životne aktivnosti. Vremenom se čovek na sve navikne, srećom navikli su se brzo i vršanjaci na mene - počinje svoju priču Nenadović koji kaže da je i pored hendikepa oduvek bio samostalan.

Vozio je bicikl kao i njegovi drugari, kasnije moped, završio osnovnu i srednju školu u Ljuboviji, pravni fakultet u Beogradu.

Sada, kada je predsednik opštine izabran sa odborničke liste DS, najviše problema ima sa detektorima za metal prilikom odlazaka u državne institucije i liftovima koji ne rade.

- Skoro sam bio na jednom skupu gde je bilo 70-tak predsednika opština iz cele Srbije. Teško da bi iko tu primetio predsednika jedne male Ljubovije, ali mene su svi odmah uočili i zapamtili, pa kasnije to koristim za lakše ostvarivanje kontakata - priča Nenadović.

On kaže da ga još jedna činjenica izdvaja od drugih predsednika opština.

- Vozim automobil koji je zbog invaliditeta prepravljen na ručne komande, tako da samo za mene se sa sigurnošću može tvrditi da službeni automobil ne koristim u privatne svrhe - konstatuje jedini invalid među predsednicima opština u Srbiji.

Invalid, ali radim

- Kao i kod svakog predsednika opštine, i kod mene svakodnevno dolaze mnogi da traže pomoć. Tri puta mi je jedan mlađi čovek dolazio da traži novac, žaleći se da ne može da radi jer je navodno invalid. Treći put ja ustanem sa stolice, uzmem štaku, stanem pred njega i kažem mu da sam i ja invalid, ali radim već 22 godine. On me je samo iznenađeno pogledao, okrenuo se i otišao i više se nije pojavljivao - priča Nenadović.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.