Predsednik Tadić naredio hitnu istragu

Izvor: Glas javnosti, 08.Jul.2009, 08:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsednik Tadić naredio hitnu istragu

BEOGRAD - Predsednik Srbije Boris Tadić je odmah posle nesreće izdao naređenje Generalštabu Vojske Srbije da sprovede hitnu i opsežnu istragu povodom pada aviona „MIG-29“. Tadić je zatražio da se ispitaju uzroci ove nesreće i da se utvrdi eventualna odgovornost. Zanimljivo je da se na jučerašnjoj konferenciji za novinare nisu pojavili ni ministar odbrane Dragan Šutanovac ni načelnik Generalštaba Miloje Miletić, koji se nisu ni obratili javnosti.

Istorijat nesreća >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti <<

Srbija je do sada izgubila tri aviona „Utva 75“ (V-53), tri helikoptera „Gazela“ (H-42), dva „Supergaleba“ (N-62), jedan „Orao“ (J-22) i jedan transportni avion An-26 (T-70). Samo prošle godine Vojska Srbije izgubila je dva aviona i jednog pilota. Prvo je 21. maja, u okolini vojvođanskog sela Baranda, major Tomas Janik iskočio iz aviona „Orao“ za vreme trenažnog leta, a 24. septembra na aerodromu Batajnica poginuo je potpukovnik Ištvan Kanas prilikom pripreme za učešće na aeromitingu u avionu G-4.

Ko je unistio vojsku sa engleskim savjetnicima. Sve ce mirnim putem uzeti "zapadni prijatelji".

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.