Predsednik SANU: Podrška SPC kao najstarijoj instituciji

Izvor: RTS, 15.Jan.2020, 17:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsednik SANU: Podrška SPC kao najstarijoj instituciji

Predsednik Srpske akademije nauke i umetnosti Vladimir Kostić izrazio je podršku SPC kao najstarijoj insitiuciji na ovim prostorima pri rešavanju pitanja Zakona o slobodi veroispovesti u Crnoj Gori.
"Imamo dobre i bliske odnose sa SPC, a o tome svedoči čitav niz zajedničkih akcija, bez obzira na to da li nam se, po različitim pitanjima, slažu stavovi", rekao je Kostić na konferenciji za novinare. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

On je podsetio na to da je Izvršni odbor SANU među prvim zvaničnim institucijama koje su dale podršku SPC i tom prilikom su, kako kaže, insistirali "na rešavanju tih problema".
Izvršni odbor SANU je u decembru izrazio podršku SPC u Crnoj Gori, odnosno Mitropoliji crnogorsko-primorskoj, primećujući da je suočena sa napadima vlasti u Crnoj Gori i sa željom da očuva svoj identitet i integritet, kao i istorijsku istinu.
"SANU bi mogla u narednom periodu da pomogne u razmatranju istorijskih, političkih, religijskih, kulturnih i drugih problema koji nastaju usled koraka kakav je crnogorski Zakon o slobodi veroispovesti", istakao je Kostić.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.