Predsednik Pakistana zatražio izveštaj o hapšenju devojčice optužene za bogohuljenje

Izvor: Vostok.rs, 20.Avg.2012, 22:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsednik Pakistana zatražio izveštaj o hapšenju devojčice optužene za bogohuljenje

20.08.2012. -

Predsednik Pakistana je zatražio od rukovodstva Ministarstva unutrašnjih poslova da mu podnesu izveštaj u vezi sa hapšenjem devojke sa Daunovim sindromom zbog svetogrđa. Prema saopštenju državnih medija, Asif Ali Zardari će veoma ozbiljno razmotriti slučaj.

11-godišnja hrišćanka Rimšu Masih je optužena za spaljivanje nekoliko stranica iz Kurana. Policija ju je u četvrtak uhapsila, nakon što je besna rulja muslimana tražila da se kazni devojka, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << preteći da će zapaliti hrišćanske kuće.

Pakistanski zakon o svetogrđu predviđa i kaznu smrti za "vređanje islama". U 2011. godini su bili ubijeni zagovornici za ublažavanje ovih zakona, ministar za verske manjine i guverner provincije Pendžab.

Izvor: Golos Rossii, foto: © Flickr.com/geoaxis/cc-by-sa.3.0    

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.