Izvor: Danas, 11.Avg.2023, 19:01

Predsednica sindikata: U sistemu socijalne zaštite povećanje samo za negovatelje, nedostaje preko 1.000 stručnih radnika

  Ovih dana prepuni su novinski stupci sa objavama o povećanju plata u javnom sektoru, od septembra, odnosno decembra 2023. godine, pre svega u zdravstvu, prosveti i u sistemu socijalne zaštite samo su pomenuti negovatelji. Dakle, ako su najave tačne samo će negovatelji u sistemu socijalne zaštite imati povećanje 5,5 osto od septembra i sa zaradom će se približiti radnicima koji imaju višu stručnu spremu, odnosno VI stepen, što će izazvati dodatni revolt ostalih zaposlenih, navodi se u saopštenju koje je potpisala predsednica Sindikata zaposlenih u socijalnoj zaštiti Mirjana Veljović.  

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

Prosečna plata u zdravstvu ide na 70.000 dinara! Stiže prvo najavljeno povećanje: Evo koliko će više zarađivati medicinske sestre, a koliko negovatelji

Izvor: Blic, 12.Avg.2023, 04:12

Prvo povećanje plate zdravstvenim radnicima stiže za manje od mesec dana. Tačnije od 1. septembra više od 115.000 ljudi u ovom sektoru dobiće uvećanu zaradu za 5,5 odsto. Koliko će to tačno biti u dinar, zavisi od plate koju trenutno primaju, ali prema računici je svakako nekoliko hiljada dinara.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.