Izvor: B92, 27.Feb.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predato 5.000 izveštaja o imovini

Beograd -- Izveštaje o imovini do sada je Republičkom odboru za sprečavanje sukoba interesa podnelo više od 5.000 državnih funkcionera.

Predsednik tog odbora Milovan Dedijer je rekao da je proces predavanja izveštaja i dalje u toku i izrazio uverenje da će ove godine veći broj funkcionera podneti izveštaje nego što je to bio slučaj sa prethodnom godinom, kada je tom odboru ukupno predato 6.500 izveštaja.

Nakon unošenja podataka u registar, što će biti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << završeno krajem marta, stiču se uslovi da Republički odbor počne sa izricanjem nejavnih mera opomene, a pokazalo se da postoji velika osetljivost funkcionera na tu meru i da oni nakon toga ipak podnesu izveštaj, istakao je Dedijer.

Republički i pokrajinski funkcioneri su mnogo savesniji kada je u pitanju zakonska obaveza podnošenja izveštaja od lokalnih, rekao je on, kao i da veći broj njih nije upoznat sa tom svojom obavezom.

"Mi smo za dve godine uspeli da od 13.000 državnih funkcionera u registru imovine imamo njih 9.000, što je oko 70 odsto. Na lokalnom nivou taj procenat je 66 odsto", kazao je Dedijer.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.