Izvor: B92, 06.Okt.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predata dokumenta o Mađarima

Beograd -- Predsednik Skupštine SCG Zoran Šami predao je Savetu Evrope podatke u vezi s Mađarima i incidentima u Vojvodini.

Šami kaže da je predsedniku Skupštine Saveta Evrope Reneu van der Lindenu dostavio sve potrebne informacije u vezi s položajem mađarske nacionalne manjine u Vojvodini. "Dostavljene su informacije koje su u vezi s potpuno neosnovanim optužbama koje poslednjih nekoliko dana stižu sa mađarske strane, o tobože ugroženim pravima mađarske nacionalne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << manjine u Vojvodini", rekao je Šami.

"Van der Lindenu su date neke pisane činjenice koje demantuju takve tvrdnje. Grupa poslanika će pokrenuti inicijativu za raspravu o položaju mađarske nacionalne manjine u Vojvodini, ali smo smatrali za potrebno da damo sve neophodne informacije s tim u vezi. Naravno, mi kao poslanici ne mislimo da je mađarska manjina u Vojvodini ugrožena", kaže Šami.

Evropski parlament je 30. septembra doneo Rezoluciju o Vojvodini.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.