Izvor: B92, 12.Okt.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predata 22 tela Albanaca

Merdare -- U Merdaru, na adminstrativnoj liniji centralne Srbije i Kosova, izvršena je primopredaja posmrtnih ostataka 22 tela Albanaca.

Reč je o ubijenima tokom rata na Kosovu, a pronađenih u masovnoj grobnici u Petrovom selu, u istočnoj Srbiji. Time je, rekao je novinarima u Merdaru predsednik Komisije za nestala lica Saveta ministara Srbije i Crne Gore Gvozden Gagić, završen proces identifikacije i predaje tela sa lokacije u Petrovom selu, gde je inače ekshumirano 77 >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tela.

Tela su predata predstavnicima UNMIK-a, a primopredaji je prisustvovalo nekoliko stotina Albanaca, članova porodica ubijenih. Grupa od 15 tela će biti prebačena na dodatno ispitivanje u Centar za forenziku u Orahovcu, a sedam tela će već danas biti predata porodicama na Kosovu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.