Predat zakon za regulisanje pušenja

Izvor: Blic, Beta, 16.Apr.2009, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predat zakon za regulisanje pušenja

Narodna inicijativa "Zaštita umesto zabrane" predala je danas Skupštini Srbije predlog zakona za regulisanje pušenja u zatvorenim javnim i radnim prostorijama podržan sa 80.000 potpisa građana.



"Očekujemo da ovaj zakon po hitnom postupku bude stavljen na dnevni red", izjavio je predsednik Udruženja ugostitelja Beograda Nikola Dimitrijević posle predaje predloga.

Prema njegovim rečima, to što je prikupljeno 80.000 umesto 30.000 potpisa građana, koliko >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je potrebno, "govori o raspoloženju naroda da se ovaj zakonski predlog usvoji.

Prema tom predlogu, vlasnik ugostiteljskog objekta manjeg od 100 kvadratnih metara određuje da li je objekat pušački ili nepušački, uz obavezu isticanja znaka na ulazu.

U objektima većim od 100 kvadratnih metara, pušački deo ne bi mogao biti veći od 70 odsto ukupne površine objekta i obavezno bi bio fizički odvojen od nepušačkog dela.

Potpisi su prikupljeni od 9. do 15. aprila u Beogradu, Nišu, Novom Sadu i Subotici, kao i u brojnim ugostiteljskim objektima širom Srbije.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

80.000 potpisa za "Zaštitu umesto zabrane"

Izvor: Radio 021, 16.Apr.2009

Narodna inicijativa "Zaštita umesto zabrane" predala je danas Skupštini Srbije predlog zakona za regulisanje pušenja u zatvorenim javnim i radnim prostorijama podržan sa 80.000 potpisa građana. "Očekujemo da ovaj zakon po hitnom postupku bude stavljen na dnevni red", izjavio je predsednik Udruženja...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.