Izvor: B92, 20.Jan.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predao se optuženi za davanje mita

Beograd -- Dževad Zekić, koji je osumnjičen za davanje mita, danas se predao pravosudnim organima u Specijalnom sudu.

Zekić je došao u Specijalni sud u pratnji svog advokata Veljka Delibašića i nakon toga je sproveden u Centralni zatvor. On se nalazi na optužnici zajedno sa sudijom Vrhovnog suda Srbije, Ljubomirom Vučkovićem, koji je, prema optužnici, obećao da će posredovati kod kolega sudija da se usvoji zahtev za vanredno ublažavanje kazne Dževadu Zekiću. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

U optužnici se navodi da je Vučković u prostorijama Vrhovnog suda kontaktirao sa majkom osuđenog Dževom Zekić i ugovorio da će za 1.500 evra izdejstvovati ublažavanje kazne. Kada je kazna ublažena, telefonom je o tome obavestio Dževu Zekić i sutra od Laide Plojović uzeo 1.500 evra.

Suđenje Vučkoviću, zameniku specijalnog tužioca Milanu Radovanoviću, vođi kruševačkog klana Zoranu Jotiću Jotki i ostalim optuženim trebalo bi da počne 7. februara u Specijalnom sudu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.