Izvor: Glas javnosti, 14.Avg.2009, 02:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preča im politika od naroda

ŠABAC - Grupa nezadovoljnih građana iz Jevremovca, jednog od najvećih šabačkih prigradskih naselja, najavila je da će u sredu održati protestni skup sa zahtevom za smenu rukovodstva mesne zajednice koje je, kako tvrde, obmanulo građane i ne zastupa njihove interese. Oni su, kažu, još 2006. godine tražili sastanak sa gradonačelnikom Milošem Miloševićem, na kojem su hteli da ga obaveste o problemima sa kojima se suočavaju. A nevolje nisu male, počev od visoke cene za priključak na >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << vodovodnu mrežu, kao i nemogućnost legalizacije stotinak kuća koje su sazidane u blizini nekadašnje barutane pored vojnog poligona. Međutim, do dana današnjeg nisu ugovorili sastanak, niti je bilo ko hteo da s njima razgovara o problemima.

- Predsednik mesne zajednice je Vlada Trifunović, inače pomoćnik gradonačelnika Miloša Miloševića. On ne zastupa naše interese, već političke interese gradonačelnika. Zamislite, mi smo svojevremeno pokrenuli peticiju sa potpisima 500 građana koji su bili nezadovoljni visokom cenom za iznošenje smeća. Naši meštani dobili su tužbe za račune nekoliko godina unazad, iako je to protivzakonito. Potpis je stavio i Vlada Trifunović. Međutim, kada je postao pomoćnik gradonačelnika, brzo je sve zaboravio i našao se na strani koja je protiv interesa građana - kaže nam Milorad Perić, jedan od inicijatora za održavanje protesta.

Kada već nisu mogli da zakažu sastanak sa gradonačelnikom, pisali su zahtev i šefici kabineta Jeleni Bojičić.

- Ona nam je odgovorila da smo navodno pozivani, ali smo odbili susret. To nije tačno, jer smo tražili da nam kaže koga, kada i kako je zvala, telefonom, pismom ili na bilo koji način - tvrdi Perić.

Kap u moru nezadovoljstva izazvalo je zidanje nove škole u Jevremovcu.

- Pre dve godine, pred izbore, Jevremovac je bio oblepljen plakatima na kojima je DS obećavala da će ozidati novu školu i to ne bilo kakvu, već osmoletku. Mi smo u selu bili spremni i da uvedemo samodoprinos, kako bismo učestvovali u njenoj izgradnji. Od osnovne škole nije bilo ništa. Na placu gde je ozidana nova škola postojale su dve zgrade, jedna stara škola podignuta 1904. godine i učiteljski stan, koji je korišćen za nastavu. Svojevremeno su renovirali ta dva objekta i u njega potrošili silne pare, a zamenili su samo stolariju. Kada su deca završila školsku godinu, srušili su obe škole i ozidali objekat sa četiri učionice, od po 40 kvadrata, manje nego što su bile prethodne. Mi smo hteli da predložimo da kupimo tri do četiri hektara novog zemljišta, ozidamo osnovnu školu sa kabinetima, salom za fizičko vaspitanje, čak i bazene. A oni napravili novu školu površine kao što je bila stara, podignuta pre 100 godina. Kažu, navodno, da nema đaka i da ih je sada samo 135. Pa, škola se ne zida za danas, već za narednih 100 godina. Jevremovac se širi, danas ima oko 1.500 kuća, a za desetak godina biće ih bar još 500, biće i dece. Sada nas optužuju kako smo navodno protiv dece, jer se ljutimo što su nam uzurpirali Dom kulture - objašnjava Milorad Perić zašto su nezadovoljni u Jevremovcu.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.