Praznični duh božićnih trgova

Izvor: RTS, 07.Jan.2019, 20:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Praznični duh božićnih trgova

Božićni praznici su u užičkom kraju tradicionalno vreme darivanja, a svečani su i radosni. U znaku darivanja, dobre volje i humanosti, jeste i manifestacija "Užice u susret Božiću", koja se prvi put organizuje na užičkom gradskom trgu.
Praznični duh božićnih trgova na kojima se prodaju lokalni specijaliteti, hrana i piće, prvi put u malom i na užičkom trgu. Na tezgama liciderska srca, svilene >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << bombone, zimski sladoled, čajevi, riba, krofne.

U blagim prazničnim danima je i humanitarna akcija za pomoć porodici Jevtić, u kojoj su četvoro mališana s roditeljima koji su bez stalnog posla i podstanari.
Sugrađanina Dragana Markovića je, bez dileme, poznanstvo s Jevtićima motivisalo da im ustupi svoju staru kuću.
"Bore se, trude, pomažu drugima i naravno, i to što su druželjubivi i pomažu ljudima - to im se i vraća", kaže darodavac Dragan Marković.
"Hteo bi da se zahvalim prvenstveno Gagiju koji nam je dao tu kuću na korišćenje, zbog nas, zbog moje porodice", kaže otac Božidar Jevtić. 
Sređivanju i opremanju kuće za Jevtiće namenjen je dvodnevni pazar božićnog trga i prihod od karata na klizalištu, što je tek prvi korak.
Vidoje Drndarević, član gradskog veča Užica kaže da su nazvali akciju "Užice uz Jevtiće".
"Treba nam ne mnogo sredstava, po predračunu da se ova kuća sredi, oko milion dinara", rekao je Drndarević.
"Mnogi naši sugrađani nemaju mogućnosti finansijski da doprinesu ovoj akciji, ali neko može kroz volonterski rad, kroz određenu opremu", kaže Nemanja Nešić, zamenik gradonačelnika Užica.
Dobru nameru da se Jevtićima obezbedi dom, prati i želja da se slične akcije nastave i ubuduće. Zato se, uprkos mrazu, na trgu svako veče okupljaju Užičani kojima muzika, humanost i dobra volja, boje snežne praznične večeri.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.