Praznici bez kiše

Izvor: Politika, 06.Apr.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Praznici bez kiše

Beograđani, ali i žitelji ostalih delova Srbije moći će tokom vaskršnjih praznika da uživaju u pravom prolećnom vremenu, saznajemo u Republičkom hidrometeorološkom zavodu.
Do sredine sledeće nedelje u Srbiji će biti uglavnom sunčano i relativno toplo, a maksimalne temperature narednih dana dostizaće i 20 stepeni. Ne očekuje se ni vetar, pa će vreme tokom praznika biti kao stvoreno za rekreaciju i uživanje u prirodi.

Nešto niže temperature očekuju se samo na planinama, >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << naročito onim višim od 1.000 metara, a žitelji Srbije koji odluče da ovaj mini odmor provedu na Kopaoniku imaće prilike da tamo uživaju i u zimskim sportovima. Visina snežnog pokrivača na "Kopu" juče je iznosila 40 santimetara, pa se očekuje da će uslova za skijanje na ovoj planini biti i narednih nedelja,

Juče je u našoj republici bilo nešto hladnije u odnosu na početak nedelje. Tako je u Beogradu u 15 časova izmereno 13 stepeni, a osećaj hladnoće dodatno je uvećavao i severozapadni vetar koji će se danas malo utišati. Stručnjaci kažu da toplo vreme ovih dana pogoduje i prolećnim usevima, a zbog male količine snega na planinama u Evrope ovog proleća će nas, srećom, zaobići i poplave.

J. G.

[objavljeno: 06.04.2007.]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.