Izvor: B92, 03.Nov.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pravila za tečnost u avionima

Beograd -- Aerodrom Nikola Tesla saopštio je danas da će u ponedeljak, 6. novembra, početi da primenjuje nova bezbednosna pravila.

Nova pravila predvidela je Evropska unija, a pravila se odnose na količinu tečnih materija koje se mogu uneti u avion u ručnom prtljagu. Putnici na letovima do zemalja Evropske unije i Švajcarske, Norveške i Islanda, zbog novih pravila zaštite od pretnji tečnim eksplozivima, moći će u avion da unesu tečnosti u pojedinačnim pakovanjima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << do 100 mililitara.

Putnici će moći da unesu maksimalno ukupno jedan litar različitih artikala u tečnom stanju smeštenih u posebne providne kesice sa žlebom za otvaranje i zatvaranje. Tečnosti kupljene u duty free šopovima potrebno je spakovati u posebne zapečaćene kese koje se ne smeju otvarati pre bezbednosnog pregleda, dodaje se u saopštenju.

Putnici će i dalje u prtljagu koji se predaje pri registraciji za let moći da nose tečnosti prema do sada važećim ograničenjima, ističe se u saopštenju i dodaje da će u ručnom prtljagu moći da se nose i lekovi, medicinski artikli, posebna medicinska hrana i hrana za bebe.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.