Poznati “jutjuber“ pronađen MRTAV

Izvor: Mondo, 25.Jun.2019, 21:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poznati “jutjuber“ pronađen MRTAV

Njegov nestanak prijavljen je sredinom juna.

Desmond Amofah, popularni “jutjuber“, koji je bio poznat po svojim gejmerskim video sadržajima i po Nintendo opisima igara, Etika, pronađen je mrtav, potvrdila je njujorška policija za portal The Verge. Etika je sredinom juna objavio konfuzan video u kojem je razmatrao za svoj žanr sadržaja neobičnu temu - samoubistvo. Nakon toga je nestao, da bi se ispostavilo da se najverovatnije ubio, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << detalji smrti još uvek nisu objavljeni.

Etika kanale na društvenim mrežama Instagram, Twitter i YouTube prati preko milion ljudi, a ovaj 29-godišnjak već neko vreme kačio je bizarne stvari na svoje društvene mreže - od pornografije, preko nepovezanih tvitova i Instagram Story-ja do poslednjeg videa, koji smo pomenuli, a koji je YouTube uklonio, jer “krši politiku objavljivanja“.

Očigledno je da se Etika borio sa nekom vrstom mentalne bolesti i da ga niko nije na vreme kontaktirao, kako bi mu pomogao. Etika je nestao u sredu, 20. juna, u subotu su pronađene njegove stvari na mostu u Bruklinu, a u utorak je proglašen mrtvim.

Danas je smrt potvrdio i YouTube Creators kanal na Twitteru kratkom porukom.

We mourn the loss of Etika, a beloved member of our gaming creator community. All of us at YouTube are sending condolences to his loved ones and fans.

— YouTube Creators (@YTCreators) June 25, 2019

Ovo je još jedna opomena svima nama da borbu mladih i svih drugih ljudi, koji iskažu neobično ponašanje, ono koje odstupa u mnogome od njihovog uobičajenog ponašanja, obavezno prijave nadležnim institucijama i mrežama, na kojima se ovi sadržaji objavljuju, jer je očigledno da YouTube i druge mreže nisu u stanju da to prepoznaju, iako su u stanju da video obrišu s mreže, jer “krši pravila objavljivanja“.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.