Poznate samo šifre popisivača

Izvor: S media, 25.Avg.2011, 23:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poznate samo šifre popisivača

U opštinama objavljene liste građana koji će praviti popis stanovništva. Kandidati do ponedeljka treba da podnesu fotokopije i originale potrebnih dokumenata.

Popisne komisije objavile su u četvrtak spiskove sa šiframa iza kojih se nalaze imena gotovo 46.000 kandidata izabranih da rade popis stanovništva. U svim opštinama i mesnim kancelarijama istaknute su preliminarne liste. One će biti zaključene tek posle provere dokumenata, koje su kandidati dužni da podnesu >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << na uvid.

Kako je ”Novostima” rečeno u Republičkom zavodu za statistiku, građani koji su prošli komisijsko rešeto, dužni su da od petka do 29. avgusta lično donesu fotokopije i originale diploma, indeksa, ali i uverenja Agencije za zapošljavanje da nemaju posao.

- Na listama koje su objavljene nalazi se veći broj kandidata nego što je potrebno popisivača - kaže Ljiljana Đorđević iz RZO.

- Oni koji su sada suvišni ”uskočiće” na mesta građana iznad crte, koji ne dostave dokumentaciju.



Svi prijavljeni plasirani su prema broju bodova, a rangiran je rukopis i stručna sprema. Dodatne bodove dobijali su studenti i nezaposleni.

Prve informacije sa terena, kako objašnjavaju u Zavodu, najveći broj mesta popisivača zauzeli su studenti i kandidati bez zaposlenja.



Kako dobiti posao popisivača

Prijave za popisivače od danas do 19. avgusta

Za instruktore popisivača prijavilo se 29.000 ljudi

- Za sada nisu zabeležene nepravilnosti u izboru kandidata - ističu u RZS. - Sve prijave su anonimne, komisije su radile samo sa šiframa i još ne znaju imena kandidata.



Prekobrojni će imati pravo žalbe, ali tek pošto bude završena predaja dokumenata. Rok za žalbe biće 24 časa od zaključenja spiskova 29. avgusta. Popisne komisije imaju na raspolaganju najviše dva dana da procene da li je prigovor opravdan. A kandidate koji i definitivno preskoče ”prag” čeka obuka za posao popisivača i polaganje završnog testa.



Šefovi posebno


Verifikacija liste od 5.700 instruktora je pri kraju, a do sledeće nedelje trebalo bi da bude zaključen i spisak šefova popisivača.

- Sporni su spiskovi instruktora iz malog broja opštine - kažu u RZS. - Zavod je od njih zatražio obrazloženja za pojedine poteze prilikom biranja, ali odgovori još nisu stigli. Očekujemo da procedura overe lista instruktora bude završena za nekoliko dana.

(Novosti)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prijavilo se tri puta vise popisivača od predviđenog broja

Izvor: Glas javnosti, 26.Avg.2011, 07:16

BEOGRAD- Na konkurs za popisivače za predstojeći popis stanovništva u Srbiji prijavilo se tri puta više kandidata od potrebnog broja, a do danas bi trebalo da budu načinjene preliminarne liste kandidata, izjavila je načelnica Odeljenja za popis pri Republičkom zavodu za statistiku (RZS) Snežana...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.