Izvor: B92, 15.Avg.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pozivom do saveta

Beograd -- Otvoreno je prvo telefonsko savetovalište u kom će građani beogradske opštine Palilula moći da dobiju savete o očuvanju i unapređenju zdravlja.

Telefonsko savetovalište otvoreno je u Domu zdravlja "Dr Milutin Ivković". Kako se navodi u saopštenju Skupštine opštine Palilula, građani će savete moći da dobiju od iskusnog medicinskog osoblja svakog radnog dana od 7 do 19 sati, pozivanjem broja 32 32 508.

Medicinske sestre i tim konsultanata, pružaće >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i informacije o zdravstvenom stanju primljenih pacijenata, pomagati u rešavanju nedoumica u slučaju određenih oboljenja, ali i pružati podršku u prevazilaženju zdravstvenih problema. Korisnici će moći da se informišu i o radu medicinskih službi i savetovališta Doma zdravlja, kao i o ostvarivanju prava iz oblasti zdravstvene i socijalne zaštite.

Savetovalište je deo projekta Evropske agencije za rekonstrukciju "Unapređenje preventivnih zdravstvenih usluga u Srbiji" i republičkog Ministarstva zdravlja, u okviru kojeg će biti otvorene još 24 takve ustanove.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.