Izvor: B92, 19.Okt.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poziv za žrtve korupcije

Beograd -- Pacijent Instituta za kardiovaskularne bolesti pozvao ostale pacijente, koji tvrde da su bili žrtve korupcije, da se udruže.

Dragan Beljić je pozvao pacijente koji tvrde da su im lekari ili zaposleni na Institutu tražili novac za prekoredni hirurški zahvat da se ujedine i podnesu tužbu kako bi dobili novac nazad. Beljić je u plaćenom oglasu u Blicu objavio poziv "Tražimo svoj novac nazad".

Beljić kaže da 6.000 evra, koliko je dao za operaciju supruge, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nije otišlo u kasu Instituta, već direktoru Instituta Ninoslavu Radovanoviću i njegovim saradnicima. "Godinama ratujem sa Institutom i zato sam snimio audio-kasetu koju je emitovao B92. Da nisam platio, moja supruga ne bi živela ni mesec dana. Šta sam drugo mogao nego da platim, da se zadužim. Sram ih bilo, uzeli su novac i od mene, a onda naplatili i od Fonda za zdravstveno osiguranje", kaže Beljić i navodi da će najmanje 15 pacijenata podneti zajedničku tužbu protiv Instituta.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.