Izvor: Glas javnosti, 12.Dec.2008, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poziv na odgovornost poslodavcima

BEOGRAD - Zdravstvene knjižice neće važiti posle prvog januara ako su overene pečatom i potpisom, jer je propisano da se ubuduće markicom nalepljenom na taj dokument potvrđuje da su za njegovog vlasnika regulisano zdravstveno osiguranja.

Ukoliko tu obavezu oni koji su vlasnici preduzeća ili upravljaju njima ne ispune može se desiti da radnici, ali i članovi njihovih porodica ostanu bez prava na lečenje o trošku zdravstvenog osiguranja. RZZO je zato poslodavce upozorio da bi >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << takva neodgovornost mogla da ih košta, jer su u slučaju da se neko od zaposlenih razboli u međuvremenu oni moraju da plaćaju sve troškove lečenja.

Nalepnice bi poslodavci trebalo da preuzmu u u matičnoj službi RZZO, ali oni po dosadašnjem odzivu nisu mnogo zainteresovani da završe tu obavezu. Zato su im iz RZZO poručili da ih neće previše čekati.

- Pozivamo sve poslodavce da što pre, a najkasnije do petka, preuzmu markice - piše u saopštenju Zavoda.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.