Izvor: RTS, 26.Jan.2022, 15:24

Poziv Ministarstva odbrane za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem u 2022. godini

Ministarstvo odbrane poziva sve zainteresovane mladiće i devojke rođene između 1. januara 1992. i 31. decembra 2003. godine da se prijave za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem.
U saopštenju Ministarstva navodi se da je prijavu za dobrovoljno služenje vojnog roka i vojnostručno osposobljavanje za rezervne oficire moguće podneti u svim filijalama Pošte Srbije, na portalu e-Uprave i u centrima Ministarstva odbrane – nekadašnjim vojnim >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << odsecima.

Pored pojednostavljene procedure prijavljivanja, buduće vojnike očekuje mesečna naknada od oko 38.000 dinara kao i mogućnost da, posle odsluženog vojnog roka, odmah postanu profesionalni pripadnici Vojske Srbije, navodi se u saopštenju.
Detaljne informacije o uslovima i postupku prijavljivanja za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem u Vojsci Srbije u 2022. godini zainteresovani kandidati mogu da dobiju u centrima Ministarstva odbrane u svojim opštinama i na ovom linku

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vraća se služenje vojnog roka? Ministarstvo odbrane se oglasilo VIDEO

Izvor: B92, 26.Jan.2022

Svim mladićima rođenim između 1. januara i 31. decembra 2004. godine upućen je opšti poziv za upis u vojnu evidenciju...Poziv važi i za starije koji se iz nekog razloga nisu prijavili...TV Prva je istraživala da li se na mala vrata vraća poziv za služenje vojske...O činovima vojnika, desetara,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.